Dirigent

Michiel De Jaeger werd geboren op 30 september 1988 te Tielt. De muzikale microbe heeft hij alvast niet geërfd van zijn familie, aangezien hij de enige muzikant is.

Op 9 jarige leeftijd begon hij aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Tielt met notenleer, waarna hij gitaar, slagwerk, piano en trompet volgde en nog steeds volgt.

Na zijn middelbare studies trok hij naar Hogeschool Gent voor de lerarenopleiding muzikale opvoeding en economie. Hij genoot er een koordirigentenopleiding met als docenten Jan Vuye, Hans Scholliers en Marleen Schampaert. Zang kreeg hij van Klaartje Pannier en Marijke Van Arnhem. Bij koor & stem volgde Michiel de cursus koordirectie onder leiding van Roos Devos en Wim Verdonck.

Als leerkracht is Michiel verbonden aan de basisscholen van Wingene: de centrumschool, basisschool Sint-Jan en basisschool Wildenburg, de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Tielt als leerkracht AMV, AMC en muziekinitiatie en aan het Handelsinstituut Regina Pacis Tielt als leerkracht muzikale opvoeding. Daarnaast is hij spelend lid van de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid Tielt, het Gildemuziek Roeselare, de Stadsharmonie De Goede Vrienden Tielt, De Tieltse Blaaskapelle en het trommelkorps Time-Out. Hij is secretaris van de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid Tielt en sinds januari 2013 dirigent van het koor Terpsichore Oostrozebeke. Daarnaast dirigeert Michiel ook het jeugdkoor Vocina (dekanale Sint-Pieterskerk Tielt) en de jeugdharmonie Mortsella uit Moorsele (Koninklijke Harmonie Kunst Naar Vermogen Moorsele).